Zloženie: voda, jablčný destilát
Calvados je vždy zmes. Na jeho etikete sa podľa zákona musí uvádzať vek podľa najmladšej zložky v zmesi. Nápis „V.S.“ (Very Special) informuje, že calvados zrel najmenej dva roky v dubových sudoch. Calvados s nápisom „Old“ alebo „Reserve“ zrel tri roky v dubových sudoch. Štvorročný calvados nesie označenie „V.O.“ (Very Old), „Old Reserve“, resp. „V.S.O.P.“ (Very Superior Old Pale). Šesť a viac rokov zreje v sudoch calvados „Extra“, „X.O.“ či „Very Old Reserve“. Označenie Millésimes (letopočet) udáva rok zberu. Boulard VSOP je vyrobené zo zmesi vo veku 4 až 10 rokov. Kalvados je azda najslávnejším a najušľachtilejším z ovocných destilátov. Môže sa pochváliť skutočne ušľachtilým rodokmeňom. Je úzko zviazaný krajom, v ktorom vzniká – Normandiou na severe Francúzska. V normandských jablkových sadoch rastú špeciálne šľachtené muštové odrody jabĺk, z ktorých sa lisuje skvelý mušt. Po prirodzenom prekvasení vzniká jablčné víno, nazývané cidre – a od neho je len krôčik ku kalvadosu.