Existuje niekoľko rôznych spôsobov výroby ochutených ginov. Jedným zo spôsobov je pridanie prírodných alebo umelých aróm do nestarnutého ginu. Ďalším spôsobom je namočiť rastlinné látky do ginu s dochucovadlami pred destiláciou. A ešte ďalším spôsobom je pridať príchute po destilácii namáčaním ginu v neutrálnych liehovinách, ktoré boli napustené rastlinnými a inými príchuťami. Každá metóda má svoje výhody a nevýhody. Napríklad pridanie aróm pred destiláciou môže viesť k intenzívnejšej chuti, ale môže byť tiež ťažšie kontrolovať úroveň intenzity chuti. Pridaním aróm po destilácii získate väčšiu flexibilitu, pokiaľ ide o vytváranie rôznych profilov chutí.
Ochutené giny boli vyrobené pre dobrodružných pijanov. Svet miluje Gin &Tonic a zatiaľ čo základné botanické príchute nie sú na čo sa sťažovať, pridanie ovocných extraktov dokáže zázraky s chuťovým profilom aj tých najlepších ginov. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, ochutené giny neobsahujú cukor a obsahujú rovnaký obsah alkoholu ako ich číre náprotivky.