Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Vstupujete na stránku predávajúcu aj alkohol a cigarety, z tohoto dôvodu je potrebné potvrdiť, či ste už mali 18 rokov.


ÁNO       NIE
Kliknite pre ďalšie produkty.
Nenašli sa žiadne produkty.
Kliknite pre ďalšie produkty.
Nenašli sa žiadne produkty.

Naša recenzia z nákupného portálu

Avatar Ján K.
22.02.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rýchle vybavenie objednávky.

Cognac je destilovaný alkoholický nápoj vyrábaný vo francúzskom regióne Cognac.  Hroznová šťava pochádza z viacerých bielych odrôd viniča. Hroznová šťava, mušt, je prešovaná hneď po zbere bobúľ hrozna a ihneď sa nechá fermentovať. Pridávanie cukru je zakázané. Po 5 – 7 dňoch, keď sa dosiahne nižší stupeň alkoholu 8° – 11° je víno kyslé a zakalené, málo príjemné na pitie. Nasleduje dvojitá destilácia a zrenie v sudoch, ktoré z nakysnutého muštu urobia koňak. Hlavné kategórie koňaku podľa veku sú:

  • *** alebo VS – Very special, najmladší destilát použitý pri blendovaní môže mať minimum dva roky
  • V.S.O.P. – Very superior old pale – alebo Rezerva alebo V.O. – Very old – najmladšie zložky koňaku môžu mať najmenej 4 roky
  • X.O. – Extra old alebo Napoléon, najmladšia zložka koňaku môže mať najmenej 6 rokov (od roku 2018 najmenej 10 rokov).

Armagnac je destilát vyrábaný z bieleho suchého vína. Miestom pôvodu je kraj Armagnac nachádzajúci sa na juhozápade FrancúzskaNa výrobu sa používa vínny nakvasený mušt, ktorý sa destiluje len jedenkrát. Nasleduje zrenie destilátu v sudoch z dubového dreva. Zrenie dodá destilátu farbu a buket. Počas procesu zrenia sa vyparuje zo sudov tekutina, čo sa nazýva anjelská daň. Vlhkosť v pivnici určuje, či sa bude viac vyparovať alkohol (vo vlhkej pivnici) alebo voda (v suchej pivnici).

Prečítajte si viac
Filtrovať podľa
Zobrazuje sa 1-25 z 54 položiek