Zloženie : gin
Veľa whiskových značiek na celom svete začína výrobou ginu alebo ním dopĺňa svoju produkciu, pretože to dáva zmysel. Destilačné kotle potrebujete prakticky rovnaké, kvasné nádoby i tanky na zrenie tiež. Obrovský rozdiel je v čase zrenia. Gin sú quick money… skoro by sa dalo povedať, že hneď po destilácii ho môžete ponúknuť zákazníkom.
Firma RUDOLF JELÍNEK šla na to inak, až po tom, ako zaradili do ponuky dvadsaťročnú whisky, vyrobili prvý gin pod značkou GOLDCOCK. Ale logiku to má podobnú. Keď skončí sezóna kvasenia a destilácie ovocia, nasleduje sezóna borievky, ktorá trvá spravidla poldruha mesiaca. A po nej nastupuje dvojmesačná sezóna destilácie whisky. Oboje tak výborne vypĺňa časť roka, keď nie je k dispozícii ovocie a pálenica by stála ľadom.
Borievka sa vo fabrike destiluje už viac než sto dvadsať rokov. Skúsenosti by teda boli… Gin s ďalšími botanicals sa potom v spoločnosti RUDOLF JELÍNEK vyrábal od sedemdesiatych rokov. Jeho výroba skončila až na konci deväťdesiatych rokov, keď už predajom v Česku dominovali giny z Veľkej Británie.
Výsledkom je gin, ktorý je primárne určený na pitie. V dobrom slova zmysle nenáročný gin, ktorý si na nič nehrá. Samotný alebo v G&T či iných klasických drinkoch, fungovať by mal skvelo.
Obsahuje koriander, kardamóm, archangeliku, kosatec, sladké drievko, palinu, pomarančovú a citrónovú kôru a samozrejme čiernu borievku. Všetko sa maceruje a prieťahovo destiluje vo velejemnom liehu