Zloženie: liehovina
Príbeh značky 51 sa začal v roku 1959 v meste Pirassununga, čím sa splnil sen jej zakladateľa Guilherma Müllera Filha, Brazílčana s nemeckým pôvodom. Na začiatku svojej činnosti spoločnosť vyrábala a predávala cachaçu, ktorá sa stala jednou z najznámejších a najkonzumovanejších na planéte.
Lageado je považovaný za jeden z najväčších a najmodernejších liehovarov cachaça na svete. Je to výsledok vysokých štandardov výroby, technológie a kontroly kvality. Jednotka má rozlohu 9 000 hektárov na produkciu cukrovej trstiny s kapacitou spracovať viac ako 600 000 ton trstiny na jeden zber, z čoho sa vyprodukuje viac ako 105 miliónov litrov.
Opakované investície do technológie a priekopnícka politika riadenia kvality viedli k rastu a vytvárali vynikajúce výrobné rekordy. V priebehu rokov spoločnosť dokázala, že diverzifikácia, inovácia a kvalita sú hlavnými základnými kameňmi rastu a konsolidovala export Cachaça 51 vo viac ako 50 krajinách.
51 Cachaça
Cachaça je hlavnou zložkou koktejlu Caipirinha. Vyrába sa rovnakým spôsobom ako rum, ale má výraznejšiu chuť.
Je destilovaná z fermentovanej kaše získanej zo šťavy z cukrovej trstiny a vody. Má krásnu čistú priehľadnú farbu a charakteristickú vôňu a chuť.